UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Латвія вже має план прийому українців у разі вторгнення Росії

Міністерство внутрішніх справ Латвії підготувало план на випадок прибуття великої кількості людей з України, якщо Росія здійснить повномасштабне вторгнення

Журналіст стрічки новин

Міністр внутрішніх справ Латвії Марія Голубєва зазначила, що не варто наголошувати, скільки українців у разі нападу Росії зможе прийняти Латвія.

Про це пише Depo.ua із посиланням на її заяву у Twitter.

"У МВС розробили план на випадок прибуття великої кількості людей з України. Інші міністерства прокоментують документ у понеділок", – сказала глава МВС Латвії.

Латвія прийме українців у разі нападу Росії

У коментарі ЗМІ Голубєва зазначила, що буде зрозуміло, де і як розмістити у Латвії до 10 тисяч людей. За її словами, нинішні плани щодо потоку біженців все ще діють, але вони не пов’язані з конкретною країною походження.

Нагадаємо, що днями й Естонія заявила, що у разі вторгнення російських військ в Україну готова розмістити у себе біженців. Йдеться про 2000 осіб. 

Крім цього, раніше і Польща заявила, що готова приймати поранених і біженців, якщо Росія вторгнеться на територію України.

Також прийме українців і Литва. МВС країни розіслало в муніципалітети запити про те, де вони можуть розмістити біженців і як можуть надати їм різні послуги й допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme