Лавров накинувся на Кулебу через "нормандську зустріч"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров винуватив свого українського колегу Дмитра Кулебу в спотворенні фактів з приводу "нормандської зустрічі"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Лавров накинувся на Кулебу через "норман…
Фото: МЗС Росії / Facebook

Таку реакцію очільника МЗС РФ спровокували слова Кулеби про те, що російський президент Володимир Путін обіцяв скликати зустріч міністрів закордонних справ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ТАСС

"Якщо Кулеба каже, що Путін обіцяв скликати зустріч міністрів закордонних справ, це вже спотворення", – емоційно відреагував Лавров.

За словами російського політика Путін обіцяв лише доручити подивитися, як можна вийти на результативну зустріч глав зовнішньополітичних відомств.

Зазначимо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч у "нормандському" форматі на рівні міністрів закордонних справ чотирьох держав блокує голова МЗС Росії Сергій Лавров. 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров своєю чергою заявив, що його країна не буде брати участь у зустрічі в "нормандському" форматі, бо Росія досі нібито не виконані домовленості попереднього саміту.

Додамо, що попередній саміт лідерів країн "Нормандської четвірки" відбувся ще у грудні 2019 року, в Парижі. Нову зустріч канцлерка Німеччини Ангела Меркель хотіла встигнути провести до завершення своєї каденції.

Нагадаємо, нещодавно Дмитро Кулеба назвав відмову РФ від "нормандської зустрічі" плювком в обличчя Німеччини та Франції. Також він вважає, що його російський колега Сергій Лавров не налаштований на конструктивну розмову.

Читайте також: Віртуальна, уявна, чи капітулянтська: Яку зустріч із Путіним готує Зеленський

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme