Лавров пригрозив Україні війною через наміри стати членом НАТО

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив Україні повномасштабною війною через наміри нашої країни вступити до НАТО 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Лавров пригрозив Україні війною через на…
Фото: s.v.lavrov / Instagram

Російський дипломат вважає, що через членство в НАТО Україна повторить долю Грузії, у якій у 2008 році спалахнула війна.

Про це Сергій Лавров заявив під час виступу на 28-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, передає Depo.ua

Очільник МЗС Росії назвав рішення Бухарестського саміту НАТО квітня 2008 року про те, що Грузія й Україна стануть членами НАТО "міною в саму конструкцію європейської безпеки".

"Один раз в серпні 2008 року вже "рвонуло", коли, перебуваючи в ейфорії від НАТО-перспективи, Михайло Саакашвілі зважився на авантюру, яка обернулася важкими наслідками для самої Грузії і підвела ситуацію в області безпеки в Європі до небезпечної межі", – сказав Лавров. 

Він також в ультимативній формі заявив, що НАТО прагне перетворити країни-сусідки Росії на військовий плацдарм, щоб протистояти РФ.

Нагадаємо, кількома годинами раніше міністр оборони США застеріг Росію від вторгнення в Україну та назвав її Радянським Союзом. Голова Пентагону заявив, що будь-яка відповідь США на дії Росії щодо України здійснюватиметься як частина зусиль міжнародної спільноти.

Довідка: раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія намагається зобразити Україну агресором з метою виправдати свої майбутні військові акції. При цьому, за його словами, Кремль хоче провести дестабілізацію України зсередини, а потім провести великомасштабну військову операцію з виправданням своїх дій ситуацією в Києві.

З кінця жовтня 2021 року низка авторитетних американських ЗМІ повідомили, що Росія нарощує війська біля кордонів України. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme