Міністр оборони США застеріг Росію від вторгнення в Україну та назвав її Радянським Союзом

Міністр оборони США Ллойд Остін застеріг Росію від подальшої ескалації війни з Україною

Редактор стрічки новин
Міністр оборони США застеріг Росію від в…
Фото: Twitter Ллойда Остіна

Голова Пентагону заявив, що будь-яка відповідь США на дії Росії щодо України здійснюватиметься як частина зусиль міжнародної спільноти.

Про Остін сказав 2 грудня під час візиту до Південної Кореї, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Все, що ми робимо, буде здійснено як частина зусиль міжнародного співтовариства", – сказав він.

При цьому очільник Пентагону обмовився, випадково назвавши Росію Радянським Союзом, коли висловив сподівання на те, що "ми не побачимо вторгнення Радянського Союзу в Україну".

Він закликав Росію "знизити температуру в регіоні" на кордоні з Україною.

Остін виступив після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен, який має зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Стокгольмі 2 грудня, попередив Москву, щоб вона припинила нарощування своїх військ біля кордону з Україною, інакше зіткнеться з санкціями.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія намагається зобразити Україну агресором з метою виправдати свої майбутні військові акції. При цьому, за його словами, Кремль хоче провести дестабілізацію України зсередини, а потім провести великомасштабну військову операцію з виправданням своїх дій ситуацією в Києві.

З кінця жовтня 2021 року низка авторитетних американських ЗМІ повідомили, що Росія нарощує війська біля кордонів України. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme