UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Литва закликала ЄС та НАТО активніше готуватися до можливого вторгнення Росії в Україну

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що ЄС і НАТО повинні активніше готуватися до можливого вторгнення Росії в Україну

Журналіст стрічки новин
Литва закликала ЄС та НАТО активніше гот…
Фото: Flickr

За його словами, Росія може розв'язати як повномасштабну війну, так і провести дрібніші операції.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Рінкевичса в ефірі Delfi.

Він додав, що планує звернути увагу на необхідність активнішої підготовки до можливих подальших гібридних дій Росії проти України.

"Ми зараз обговорюємо дуже жорсткі сценарії – повномасштабне вторгнення в Україну, повномасштабні санкції економічного реагування. Але необхідно враховувати, що можливі й інші сценарії – дрібніші операції, різні елементи гібридної війни, і я думаю, що як НАТО, так і ЄС мають працювати у цьому напрямі", – пояснив міністр.

Рінкевичс планує порушити відповідне питання на позачерговій зустрічі глав МЗС НАТО 7 січня і на запланованих цього місяця зустрічах міністрів закордонних справ та оборони ЄС.

Нагадаємо, 15 грудня 2021 року Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

20 грудня у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зажадали терміново отримати відповідь США на свої вимоги щодо так званих "гарантій безпеки".

У відпоідь представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про перелік занепокоєнь у відповідь на вимогу "гарантій безпеки" з боку Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme