Лукашенко намилився з візитом до Путіна

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенка вирушить до лідера Росії Володимира Путіна з діловим візитом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко намилився з візитом до Путіна…
Фото: Сайт президента РБ

Зокрема, Лукашенко вирушить до Мокви 18 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформагенцію "БЕЛТА".

Зазначається, що Путін та Лукашенко будуть обговорювати розвиток торговельно-економічної співпраці двох країн. Також вони розглянуть актуальні безпекові виклики у регіоні та узгодять спільні дії для забезпечення національних інтересів Росії та Білорусі.

Нагадаємо, що у січні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами. У Міноборони України відповіли, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Згодом де-факто президент РБ заявив, що війна проти України тривала б не більше, аніж чотири дні.

Відомо, що Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що це потрібно для навчання. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme