Лукашенко планує видати рятувальникам зброю та зробити з них силовиків

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче озброїти рятувальників для допомоги військовослужбовців у випадку військових дій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко планує видати рятувальникам зб…
Фото: Сайт президента Білорусі

Зокрема, Лукашенко хоче озброїти рятувальників та надати їм військову техніку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента Білорусі.

"Я хилю до того, що всі співробітники МНС, особливо за нинішнього міністра, хочуть бути силовим блоком. Силовики. Ми такими й вважаємо їх. Але для того, щоб бути силовиком, потрібно добре володіти зброєю", – наголосив він.

Де-факто президент Білорусі зазначив, що таке рішення необхідне, бо невеликій Білорусії недозволенно мати 200 чи 300-тисячну армію.

"Ми домовилися, що чисельність наших збройних сил, армії нашої – 65 тисяч. На цьому зупинилися. Але якщо станеться якийсь конфлікт, не дай боже, війна, у нас що, в МНС міцні надійні співробітники будуть осторонь? Ні. Вони не лише пожежу гаситимуть", – додав Лукашенко.

Зауважимо, напередодні де-факто президент Білорусі почав погрожувати Україні військовими діями. За його словами, Мінськ піде на спільні з Москвою військові дії, якщо Київ здійснить наступ на Донбасі.

Нагадаємо, що у січні Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами. У Міноборони України відповіли, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Після цього де-факто президент РБ не зупинився у своїх висловлюваннях. Він заявив, що війна проти України тривала б не більше, аніж чотири дні.

Відомо, що Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що це потрібно для навчання. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Читайте також: Загроза з півночі: Як Україні захиститися від російсько-білоруської військової дружби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme