Лукашенко розродився військовими погрозами Україні у разі наступу на Донбасі

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко почав погрожувати Україні військовими діями

Журналіст стрічки новин
Лукашенко розродився військовими погроза…
Фото: Сайт Офісу президента України

За його словами, Мінськ піде на спільні з Москвою військові дії, якщо Київ здійснить наступ на Донбасі.

"Небезпека одна – що вони (Україна, – ред.) здійснять дуже серйозні акції в напрямку Донецька і Луганська, Донбасу", – сказав він в інтерв'ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову, пише Depo.ua.

Він наголосив, що Білорусь повністю підтримає Росією, а також не постачатиме Києву паливно-мастильні матеріали та електроенергію.

Лукашенко зазначив, що це буде спільна відповідь з російською армією.

"Звичайно. Слухайте, що ми тут жарти жартуємо на південному кордоні сьогодні? Але не мені ж вам пояснювати", – додав він.

Нагадаємо, що у січні Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами. У Міноборони України відповіли, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Після цього де-факто президент РБ не зупинився у своїх висловлюваннях. Він заявив, що війна проти України тривала б не більше, аніж чотири дні.

Відомо, що Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що це потрібно для навчання. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Читайте також: Загроза з півночі: Як Україні захиститися від російсько-білоруської військової дружби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme