Лукашенко погрожує розмістити у Білорусі ядерну та "над'ядерну" зброю

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий розмісити на території Білорусі ядерну і "над'ядерну" зброю

Журналіст стрічки новин
Лукашенко погрожує розмістити у Білорусі…
Фото: president.gov.by

Він зробить це у разі видимої загрози Білорусі з боку "супротивників".

Про це пише Depo.ua із посиланням на агентство "Белта".

"У разі необхідності, якщо такі безглузді, дурні кроки зроблять наші противники і суперники, ми розмістимо не тільки ядерну зброю, але і ще "над'ядерну", перспективну. Для того, щоб захистити свою територію", – сказав Лукашенко на полігоні під час спільних навчань з Росією.

За його словами, якщо для Білорусі не буде виходити ніяких загроз з боку недружніх країн, то ядерна зброя тут "100 років не потрібна".

Нагадаємо, у січні Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами. У Міноборони України відповіли, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Згодом де-факто президент РБ заявив, що війна проти України тривала б не більше, аніж чотири дні.

Відомо, що Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що це потрібно для навчання. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощуванням військового контингенту біля їхніх кордонів.

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme