Лукашенко заплутався – чи відправляти своїх солдат воювати в Україну

Не визнаний у світі де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заплутався у словах і не зміг однозначно відповісти на питання про можливу відправку чи не відправку білоруських військових воювати в Україну
 

Журналіст відділу новин
Лукашенко заплутався – чи відправляти св…
Фото: Скріншот

Думки посилати білоруських громадян воювати в інші країни немає, але в Україну "якщо треба, то вони підуть".

Про це Олександр Лукашенко заявив на прес-конференції у Мінську, інформує Depo.ua.

"Мінськ не надішле своїх громадян воювати в Україну, якщо на її території почнеться конфлікт. Війська цієї країни створено для того, щоб захищати білорусів. … Ми вирощені нашою землею, неповторною білоруською природою", – заявив Лукашенко.

Після цього були оплески і відразу ж перейшли до відповіді на запитання. Перше з них було уточнююче щодо "відправлення білоруських хлопчиків воювати в Україну".

"Якщо треба – підуть", – відповів Лукашенко.

Після цього він одразу ж заявив, що ніде й ніколи він не говорив, що пошле на чужу землю воювати білоруських військовослужбовців, за винятком двох приводів – напад на Білорусь та напад на союзну Росію.

Як відомо, раніше Лукашенко заявляв, що у разі військового конфлікту між Україною та Росією, Білорусь займе сторону останньої і не залишиться осторонь.

Нагадаємо, 24 січня Олександр Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами.

28 січня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що усі заяви Лукашенка щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Читайте також: Загроза з півночі: Як Україні захиститися від російсько-білоруської військової дружби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme