Лукашенко заявив про готовність Білорусі та Росії до нових військових маневрів

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність до нових військових маневрів спільно з Росією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лукашенко заявив про готовність Білорусі…
Фото: Прес-служба президента України

За його словами, Білорусь та Росія посилюватимуть військову співпрацю.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "БелТА".

"Ми будемо посилювати подальший розвиток військового співробітництва з нашою Росією, спрямований на підвищення обороноздатності Союзу", – наголосив Лукшанеко.

Де-факто очільник Білорусі додав, що за останні півроку країни двічі провели спільні навчання, а саме – "Захід-2021" і "Союзну рішучість-2022".

"Треба буде – проведемо нові, хто б і як не рефлексував по той бік кордону на наші спільні з Росією маневри. Це наше суверенне право", – зазначив він.

Нагадаємо, 20 лютого стало відомо, що Росія та Білорусь вирішили продовжити військові навчання "Союзна рішучість-2022". Підставою для продовження російсько-білоруських військових навчань називають активізацію бойових дій на Донбасі.

Додамо, що навчання мали завершитися 20 лютого і раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявляв, що російська війська повністю покинуть територію країни після завершення спільних навчань. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme