Лукашенко заявив про нарощування українських військ біля білоруського кордону

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вчергове заявив про загрозу з боку України

Редактор стрічки новин
Лукашенко заявив про нарощування українс…
Фото: belta.by

Білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що біля кордонів країни триває "нарощування військового контингенту України".

Про це він заявив сьогодні, заслуховуючи доповідь про задум спільного оперативного навчання збройних сил Білорусі та Росії, передає Depo.ua з посиланням на БЕЛТА.

"Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи національної гвардії з "націоналістів-радикалів". Це ще гірше, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни. Знову ж таки, під виглядом того, що боротимуться з мігрантами", - заявив Лукашенко.

Самопроголошений лідер Білорусі нагадав, що в Україні біля білоруських кордонів проводиться спецоперація "Полісся", участь у якій беруть до 10 тисяч українських військовослужбовців та представників різних силових відомств.

"Тобто динаміка така, що триває нарощування військового контингенту на південних кордонах нашої країни", – констатував він.

Лукашенко також анонсував спільні російсько-білоруські військові навчання на заході та півдні країни, які заплановані на лютий.

Нагадаємо, 24 листопада минулого року в Україні на кордоні з Білоруссю розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся". Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, Збройними силами України та іншими залученими резервами на тлі міграційної кризи, що виникла на межі з Білоруссю.

4 грудня Білорусь заявила, що український гелікоптер під час навчань поблизу кордону порушив білоруський повітряний простір. Водночас в українській Держприкордонслужбі заперечили цю інформацію. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme