Ляшко розповів, за якої умови в Україні почнуть скасовувати карантин

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за якої умови в Україні почнуть скасовувати карантинні обмеження

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ляшко розповів, за якої умови в Україні…
Фото: ЕРА

За його словами, для цього потрібно досягнути вакцинації від коронавірусу серед населення на рівні 70%.

Країни Європи змогли отримати такі показники через чотири-п'ять місяців, зауважив Ляшко під час коментаря в ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", пише Depo.ua.

Глава МОЗ зазначив, що на прикладі цих країн, Україна також може досягнути позначки в 70% вакцинованих громадян. Саме після цього в країні можна буде поступово скасовувати карантинні обмеження, як це зробили Данія та Великобританія.

"У скандинавських країнах вже скасовують маски в транспорті, тому що відсоток вакцинації вже понад 75%", – підкреслив Ляшко.

Зауважимо, станом на 22 жовтня від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 557 659 людей, з них отримали одну дозу – 8 557 657 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 829 174 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 386 831 щеплення.

Нагадаємо, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, з 21 жовтня 2021 року в Україні змінилися правила перевезень пасажирів.

Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або ж негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, які мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme