Люди повернуться на Місяць аж 2025 року: NASA розповіла про несподівану судову перешкоду

Посадка людей на Місяць у рамках космічного проекту Artemis відбудеться пізніше, ніж було заплановано у NASA

Журналіст відділу новин
Люди повернуться на Місяць аж 2025 року:…

Перша місія із посадкою астронавтів на поверхню супутника Землі, Місяць, відбудеться не раніше 2025 року.

Раніше старт Artemis 3, який і мав привезти людей на Місяць, планували на 2024 рік, передає Depo.ua із посиланням на BBC.

У NASA пояснили, що однією із ключових причин цієї затримки став судовий позов від компанії Джефа Безоса Blue Origin.

Керівник Національнгого аерокосмічного агентства США Білл Нельсон заявив: "NASA вважає своїм пріоритетом якнайшвидше і безпечніше повернення на Місяць. Однак з урахуванням недавніх судових позовів та інших чинників перша посадка людини за програмою "Артеміда" навряд чи відбудеться раніше 2025 року".

У позові, який подав Безос, йдеться про те, що NASA має скасувати контракт розміром $2,9 млрд із SpaceX на створення місячного корабля, бо за умовами тендеру в місячній місії мали брати участь кілька компаній, зокрема, і Blue Origin.

Компанія Безоса уже розробила власний проект місячного модуля у співпраці із трьома компаніями.

Нагадаємо, що у серпні NASA уже заявляло про перенесення строків запуску космічного корабля на поверхню Місяця.

Але тоді йшлося лише про проблеми, які виникли під час розробки спеціальних місячних скафандрів. Тоді у NASA заявили, що скафандри будуть готові не раніше квітня 2025 року.

Довідка: "Артеміда" (Artemis) – це програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, серед яких і Україна. "Артеміда" має стати найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Перший безпілотний старт програми запланований на 2022 рік, наступного року люди мають облетіти Місяць, а на 2024-й планувалося посадити пілотований корабель на поверхню супутника Землі.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme