Макрон їде на переговори з Путіним, бо хоче стати героєм, який врятував Україну, – Politico

Завтра відбудеться візит президента Франції Еммануеля Макрона до Російської Федерації  

Редактор стрічки новин
Макрон їде на переговори з Путіним, бо х…
Фото: kremlin.ru

Французький президент планує домовитись про мир в Україні, тим самим піднявши собі рейтинг напередодні президентських виборів.

Про це йдеться у публікації Politico, передає Depo.ua.

Видання зазначає, що Макрон розраховує на прорив у відносинах з президентом Росії Володимиром Путіним. Якщо президенту Франції вдасться запобігти вторгненню на територію України з боку агресора – Макрон стане героєм напередодні президентських виборів, які відбудуться вже у квітні.

Водночас французькі ЗМІ порівнюють президента з попереднім головою країни – Ніколя Саркозі, який успішно виступив посередником у конфлікті між Росією та Грузією.

"Ви не виграєте вибори за допомогою зовнішньої політики, але це нагадування про статус Еммануеля Макрона як державного діяча міжнародного рівня, і це дозволяє йому виділитися з інших кандидатів ще до початку кампанії, щоб показати, що вона здатна забезпечити існування Франції на міжнародній арені", – заявив експерт із міжнародних відносин Сіріл Брет.

Також деякі країни заходу нервуються через те, що переговори Макрона з Путіним завершаться тим, що їм доведеться піти на поступки з Росією. Однак члени НАТО вважають, що Росія відступить лише у разі демонстрації сили й збільшення постачання зброї на територію України.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон відвідає Росію сьогодні, 7 лютого, а Україну – 8 лютого.

3 лютого президент України Володимир Зеленський мав розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Зеленський домовився з Макроном продовжувати діалог щодо розвитку "нормандського" формату врегулювання війни на Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme