Макрон після переговорів з Путіним: Найближчі дні для України будуть вирішальними

Президент Франції переконаний, що деескалація навколо України може бути досягнута найближчими днями чи тижнями

Редактор стрічки новин
Макрон після переговорів з Путіним: Найб…
Фото: kremlin.ru

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

Про це французький лідер сказав на спільній прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві після завершення їх майже шестигодинної зустрічі, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Макрон наголосив, що зараз напруження підсилюється, підсилюється рівень ескалації, і це — ні в інтересах, ні Росії, ні європейців.

"Нам потрібно домовитися щодо конкретних заходів для того, щоб стабілізувати ситуацію і досягнути деескалації. Ми це обговорили разом. Найближчими днями та тижнями це має бути підтверджено. Це залежатиме від переговорів і консультацій з США, з НАТО, з європейцями, а також — від нашої зустрічі з президентом Зеленським.

І я хочу сказати, що президент Росії Путін сказав, що він готовий слідувати цій логіці, говорячи про те, щоб була рівновага в цих ініціативах, в тому числі — поставити питання про суверенітет і територіальну цілісність України", – сказав французький президент.

Він наголосив, що найближчі дні будуть вирішальними, і "ці щільні дискусії, які в нас відбулися, сприятимуть цьому".

"Ми зараз усвідомлюємо серйозність ситуації та знаходимо шлях до збереження миру. Я глибоко вірю, що час ще є", – також зауважив він.

За словами Макрона, "у нас є бажання працювати разом, щоб гарантувати новий порядок стабільності та безпеки в Європі", і у цьому сенсі Росії були запропоновані "конкретні гарантії безпеки".

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон у понеділок, 7 лютого, здійснив візит до Москви, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Сьогодні, 8 лютого, Макрон планує відвідати Україну та зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme