Макрон заявив, що планує провести переговори із Зеленським та Путіним

Французький президент продовжить свої зусилля, аби повернути Росію у "нормандський формат"

Редактор стрічки новин
Макрон заявив, що планує провести перего…
Фото: ЕРА

Президент Франції Еммануель Макрон, після вчорашньої розмови Байдена і Путіна, планує найближчими днями провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Також французький президент анонсував розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Depo.ua з посиланням на Ouest France.

Зазначається, що Макрон уже провів телефонні переговори з лідерами США, Німеччини, Великої Британії та Італії. Глави п'яти держав та урядів підтвердили свою рішучість працювати разом, щоб гарантувати суверенітет, стабільність та безпеку України.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливі нові санкції проти Росії під час своєї робочої поїздки до Шере у вівторок, 7 грудня, Макрон сказав, що питання посилення санкцій розглядатиметься за підсумками розмови президентів Росії та США.

"Наша стратегія — розпочати роботу та процес врегулювання ескалації на українському кордоні. Ідея полягає в тому, щоб спробувати повторно залучити Росію до роботи "нормандського формату", це саме той формат, який допоможе зняти напруженість", – заявив французький президент.

Нагадаємо, раніше лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Як відомо, переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним лише 9 грудня. 

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme