Меджліс усвідомлює загрозу з боку Росії, але залишається в Києві

Меджліс кримськотатарського народу оцінює загрозу військового вторгнення Росії на материкову частину території України як реальну й імовірну
 

Журналіст відділу новин
Меджліс усвідомлює загрозу з боку Росії,…
Фото: УМ

Водночас, Меджліс кримськотатарського народу не планує виїжджати з Києва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву президії Меджлісу кримськотатарського народу за підписом голови Меджлісу Рефата Чубарова.

"Меджліс кримськотатарського народу оцінює загрозу військового вторгнення РФ на материкову частину території України або залучення Москвою інших сценаріїв військового нападу на Україну як реальну і ймовірну. … Меджліс кримськотатарського народу не розглядає жодних пропозицій та варіантів  щодо зміни місцезнаходження центрального офісу Меджлісу, що розміщується у місті Києві", – йдеться у заяві.

У заяві наголошується, що в умовах загрози повномасштабного військового вторгнення РФ на материкову частину території України всі вищі органи державної влади та управління України повинні виконувати свої повноваження, перебуваючи у місцях свого постійного місцезнаходження.

Меджліс також зазначив, що він взаємодіє з органами державної влади та управління України, іноземними дипломатичними установами, місіями та представництвами міжнародних організацій в Україні, кримськотатарськими громадськими організаціями, а також приймає й консультує громадян.

Також Меджліс кримськотатарського народу висловлює довіру Збройним силам України та вважає їх готовими до оборони України.

"Меджліс закликає українців до єднання з метою відсічі очікуваного військового вторгнення російських військ на материкову частину території України, а згодом – звільнення тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також окремих районів Донецької та Луганської областей", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України Володимир Зеленський попросив американського лідера Джо Байдена відвідати Київ.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme