Меморандум МВФ-Україна: Що українська влада пообіцяла зробити у найближчі місяці

Україна має виконати більше десяти пунктів, записаних у спільному із МВФ меморандумі

Журналіст відділу новин
Меморандум МВФ-Україна: Що українська вл…
Фото: imf.org

Зокрема, до кінця року Україна має ухвалити державний бюджет на 2022 рік із запланованим у розмірі 3,5% дефіцитом ВВП.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на текст меморандуму, опублікований у прес-службі Міністерства фінансів України.

Також держава має на початок 2022 року послабити вимоги до представників держави у керівних органах держбанків, ухвалити план НБУ щодо підвищення рівня банківського нагляду, а ОГП повинен відзвітувати про справи щодо власників банків, виведених з ринку, починаючи з 2014 року.

На початку 2022 року Україна має представити дорожню карту по приватизації "Ощадбанку" та "ПриватБанку",  ухвалити стратегію повернення активів банків-банкрутів та ухвалити і запустити зміни до закону про САП.

Також Україна зобов'язалася призначити наглядові ради "Енергоатому", "Нафтогазу" та "Укрнафти", а також завершити перевірку чинних членів Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 млн доларів траншу. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад $2 млрд.

Довідка: Спільна програма stand-by між Україною та МВФ на суму 5 млрд доларів США була затверджена 9 червня 2020 року.

Вона спрямована на подолання наслідків пандемії COVID-19, зміцнення результатів та продовження реалізації важливих структурних реформ в Україні.

18 жовтня МВФ та Україна досягли на робочому рівні (staff-level agreement) рішення про завершення першого перегляду програми співпраці з МВФ.

Тепер рада МВФ ухвалила рішення про продовження програми до кінця червня 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme