UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ми будемо захищати кожен дюйм території НАТО. США готові заплатити будь-яку ціну за свободу, – Байден

Президент США Джо Байден заявив, що буде воювати за кожну країну – члена НАТО у випадку нападу Росії

Журналіст відділу новин
Ми будемо захищати кожен дюйм території…
Фото: Facebook Джо Байдена

Байден запевнив, що Сполучені Штати захищатимуть кожну країну – члена НАТО у випадку російської агресії проти цих країн.

Про це президент США заявив у зверненні до нації та світу, передає Depo.ua.

"Ми захищатимемо кожен дюйм території НАТО. Це наш священний обов'язок", – зазначив Байден.

Також він нагадав про збільшення контингенту американських військ у країнах Європи, зокрема, на східному фланзі НАТО.

На завершення свого виступу Джо Байден заявив, що "ми будемо захищати свободу". І додав – "США готові заплатити будь-яку ціну".

Нагадаємо, 3 лютого американські ЗМІ з посиланням на джерело у Держдепартаменті США повідомили, що розвідка США викрила плани Росії щодо сфабрикування приводу для вторгнення на територію України.

На Росії істерично відреагувала на інформацію США про підготовку фейкового відео щодо України. Зокрема, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ці звинувачення "маячнею".

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським. Президент Зеленський попросив американського лідера відвідати Київ.

Згодом CNN спростував вторгнення Росії до України 16 лютого. Працівники ЗМІ стверджують, що Росія не почне проривати українські кордони у середу, 16 лютого, як про це говорили раніше.

Так, журналісти, спираючись на думку військових експерті, висловили припущення, що спланованому заздалегідь російському вторгненню заважає тепла погода. Через теплий вітер земля не зможе замерзнути. А це, своєю чергою, заважає переміщувати танки та іншу важку військову техніку.

Однак, у CNN додали, що Росія може напасти, використовуючи іншу військову тактику. Зокрема, держава-агресорка може взяти на озброєння далекобійну артилерію, авіацію та ракети. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme