Мігранти вчинили бунт у центрі для біженців у Польщі

Іноземці влаштували бунт у закритому центрі для біженців у польському Венджині

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Мігранти вчинили бунт у центрі для біжен…
Фото: Lubuska Policja

Мігранти намагалися покинути межі території центру для біженців, втім, польським правоохоронцям вдалося запобігти цьому.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу прикордонної службі Польщі.

Зазначається, що агресивно налаштовані біженці намагалися силоміць проламати загородження центру та вийти за його межі. При цьому, на території центру перебуває близько 600 осіб, більша частина яких є вихідцями з Іраку.

Уточнюється, що в бунті брали участь близько 100 іноземців. Вони скандували гасла, вибивали вікна, ламали загородження та розпалили вогнище. На місце події прибули додаткові підрозділи поліції та прикордонної служби. Правоохоронцям вдалося врегулювати бунт мирним шляхом.

Нагадаємо, дещо раніше у Польщі заявили, що Лукашенко хоче залучити до міграційної кризи біженців з Афганістану. Йдеться про людей, які тікають з власної країни через захоплення влади радикальним рухом "Талібан".

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". 

Відомо, що нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

17 листопада нелегальні мігранти звели новий табір біля білорусько-польського кордону неподалік КПП "Брузгі".

21 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив про готовність уряду оплатити повернення нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі до країн походження.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme