Мінекономіки також заступилося за "Нову пошту"

Міністерство економіки України засуджує застосування до ТОВ "Нова пошта" максимальних санкцій
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

"Міністерство економіки України вважає, що застосування до ТОВ "Нова пошта" максимальних санкцій порушує вимоги Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", а саме принцип пропорційності порушення і покарання, – йдеться у заяві.

Зазначається, що Міністерство засуджує такий підхід до розрахунку штрафів, оскільки вважає його суб'єктивним та неприпустимим.

"Зазначена ситуація буде ретельно вивчена та проведена службова перевірка. Регулюючі державні органи повинні захищати права споживачів, але штраф має бути пропорційним порушенню", – наголосили в Мінекономіки.

Також у міністерстві повідомили, що з метою усунення суб'єктивної складової при визначенні рівня штрафів за аналогічні порушення Мінекономіки вже розроблено проект Закону України, який передбачає встановлення фіксованої суми таких штрафів.

Нагадаємо, днями Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області провело дві позапланові перевірки відділень "Нової пошти" в місті та області та наклало два штрафи на загальну суму 325 851 634 грн 80 коп. – по 10% обсягу реалізованої продукції компанії за лютий і березень 2021 року – за заявами громадян про пошкодження посилки й про те, що у відділенні клієнта обрахували.

Тоді ж "Нова пошта" заявила, що оскаржуватиме накладений штраф. Також там наголосили, що приводом до перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень: "Працівники служби затребували документи у керівника відділення, який не є уповноваженою особою, він запропонував звернутися до керівництва компанії. Уповноважені особи Держпродспоживслужби розцінили ці дії як створення перепон для проведення перевірки".

9 липня голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька визнала штраф 325 млн грн "Новій пошті" на Харківщині неадекватним і пообіцяла скасувати його.

Читайте також: Шахрайство з акаунтами "Нової пошти" в Харкові: Коментар компанії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme