Міненерго хоче збільшити експорт електроенергії до Європи

Міністерство енергетики планує експортувати до Європи більші обсяги електроенергії

Міненерго хоче збільшити експорт електро…
Фото з відкритих джерел

Про це заявив в ефірі національного телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи відновлення експорту, пише Depo.ua.

"Ми відновили експорт. Насправді це наша відповідь на російські варварські атаки, це доказ того, що у держави-терориста нічого не вийшло з погляду знищення нашої енергетичної системи. І зараз ми сподіваємося вийти на ті обсяги експорту, які були минулого року. Ми плануємо і будемо вести перемовини і щодо їх збільшення, тому що сьогодні резерв у системі дозволяє це зробити", — зазначив Галущенко.

Міністр нагадав, що Україна навіть в умовах війни експортувала електроенергію до європейських країн, але у жовтні, внаслідок масованих російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури, була змушена припинити постачання.

Герман Галущенко наголосив, що ключовим завданням є забезпечення внутрішніх українських потреб в електроенергії, і якщо ситуація зміниться, експорт можуть знову зупинити.

Він додав, що прибутки від експорту дозволять залучити додаткові фінанси для відновлення пошкоджених енергетичних об’єктів.

Нагадаємо, Герман Галущенко дозволив відновити процес експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme