UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Міністри Німеччини і Франції приїдуть на Донбас

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції Анналена Бербок та Жан-Ів Ле Дріан хочуть відвідати лінію розмежування на Донбасі

Журналіст стрічки новин
Міністри Німеччини і Франції приїдуть на…
Фото: Facebook Annalena Baerbock

Візит на лінію розмежування на Донбасі має відбутися найближчим часом.

Про це Ле Дріан заявив за підсумками зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн ЄС у французькому Бресті, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Голова французького МЗС повідомив, що його поїздка до України запланована "найближчими днями". В оточенні міністра уточнили, що вона має відбутися не пізніше лютого.

"Пані Бербок спочатку вирушить до України в рамках свого першого офіційного візиту на посаді глави МЗС, а потім підготує спільний французько-німецький візит до лінії розмежування", – сказав Ле Дріан.

Додамо, Анналена Бербок має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та главою українського МЗС Дмитром Кулебою 17 січня у Києві. А наступного дня – у Москві з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Бербок заявила, що хоче використати "канали комунікації на різних рівнях", що вимагатиме витривалості, терпіння та "міцних нервів".

Нагадаємо, у грудні нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

14 січня США заявили, що мають у своєму розпорядженні розвіддані про те, що Росія на Донбасі підготувала проведення операції під чужим прапором, щоб виправдати вторгнення в країну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme