Міністром стратегічних галузей промисловості України може стати власниця ТМ "Експрес-манікюр"

На посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості претендує власниця торгової марки "Експрес-манікюр" Олена Липівська-Ергюль

Редактор стрічки новин
Міністром стратегічних галузей промислов…
Фото: Facebook Олени Липівської-Ергюль

Липівська-Ергюль подала декларацію до Єдиного державного реєстру, у якій зазначається, що вона є кандидатом на посаду віце-прем'єра – міністра з питань стратегічних галузей.

Уточнена декларація була подана 29 вересня, передає Depo.ua.

Згідно з документом, кандидатка у міністри має право власності на торговельну марку "Експрес-манікюр" з 2009 року.

Експрес-манікюр Липівська-Ергюль декларація

Як зазначається у декларації, 2020 рік дохід Липівської-Ергюль склав 20,4 тис. грн від основного місця роботи – компанії Sahne Vizyon Casting Turism, зареєстрованої в Туреччині. Її чоловік - громадянин Туреччини Ергюль Сюлейман Оузхан - за минулий рік отримав 633,84 тис. грн заробітку в турецькій компанії Tantur Tourism Co.

Липівська-Ергюль також володіє земельною ділянкою площею 1000 кв. м в с. Ревне Бориспільського району, спільно з чоловіком, донькою і батьком - квартирою в Києві 71,5 кв. м і разом з чоловіком і дочкою - квартирою 189,4 кв. м в Туреччині.

В її власності знаходиться автомобіль Range Rover Sport 2016 року випуску, у власності чоловіка - Mercedes-Benz E180 теж 2016 року. Також на умовах договору лізингу з ТОВ "УЛФ-Фінанс" кандидатка у міністри користується Toyota Rav-4 Hybrid 2018 року.

Кандидат на посаду також задекларувала 378 тис. доларів, 877 тис. євро та 1,5 млн грн готівкою. Ще майже 1 млн грн вона віддала у борг третім особам.

Її чоловік, серед іншого, має вклади в розмірі 147 тис. доларів та 16,9 тис. євро у турецькому Garanti bank, також 285 тис. доларів та 710 тис. євро готівкою.

Крім цього, Липівська-Ергюль задекларувала 3 сумки Chanel загальною вартістю понад 700 тис. грн, одяг Fendi і Chanel приблизно на 2 млн грн, а також ювелірні прикраси Cartier і Van Cleef & Arpels на суму близько 800 тис. грн.

Зазначимо, що відповідно до даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ФОП Липівської-Ергюль припинено з 11 вересня цього року.

Як відомо, наразі посаду віце-прем'єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України обіймає Олег Уруський. 

Нагадаємо, раніше заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчуке заявила, що уже найближчим часом Верховна Рада відправить у відставку трьох-чотирьох очільників міністерств. 

Дещо раніше стало відомо, що під час засідання в Трускавці народні депутати від "Слуги народу" порушать питання кадрових змін у Кабінеті міністрів. Після повернення мають бути розкриті імена ймовірних кандидатів на крісла міністрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme