Мін'юст і Міноборони розглянуть питання про скасування обов’язкового військового обліку для жінок

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що Міністерство юстиції та Міністерство оборони розглянуть питання щодо скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок

Журналіст відділу новин

Відповідне доручення щодо військового обліку жінок дав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами депутатського звернення.

Про це Гончаренко написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок. Відповідне доручення дав прем’єр Денис Шмигаль після мого депутатського звернення", – йдеться у дописі.

Гончаренко нагадав також, що крім звернення до прем'єра подав до Верховної Ради законопроект щодо скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок.

"Зокрема пропоную повернути норми, де було визначено, що на облік беруться жінки, які мають фах, споріднений з відповідною військово-обліковою спеціальністю. Боремося з цією безглуздою нормою, яка наробила галасу", – підсумував нардеп.

Мін"юст і Міноборони розглянуть питання про скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок, - Гончаренко

Зауважимо, дещо раніше в Міноборони запевнили, що у 2022 році штрафів для жінок, які не стали на військовий облік, не буде. Повідомлялося також, що ніхто не буде силою забирати жінок в армію.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов'язаних.

Тепер жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, повинні до кінця 2022 року стати на військовий облік.

23 грудня на сайті президента України зареєстрували електронну петицію з вимогою скасувати наказ Міністерства оборони про необхідність військового обліку для жінок більшості професій віком від 18 до 60 років. 

27 грудня петиція набрала понад 25,6 тис. підписів.

Дещо пізніше Володимир Зеленський відреагував на петицію та пообіцяв скоротити перелік професій.

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme