Нардепи хочуть зробити військовий облік для жінок добровільним

На сайти Верховної Ради зареєстрували законопроект №6482 про зміну військового обліку для жінок на добровільний

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нардепи хочуть зробити військовий облік…
Фото: Міноборони України

Ініціатором проекту змін до чинного закону "Про військовий обов'язок та військову службу" вказаний скандальний нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на картку відповідного законопроекту.

Окрім Бужанського в авторах також його однопартійці та колеги з інших фракцій. Зокрема, у переліку можна побачити позафракційного Олександра Дубінського, члена МФО "Розумна політика" Артема Дмитрука та членів депутатських груп "За майбутнє" Сергія Мінька і "Довіра" Ларису Білозір.

Зауважимо, станом на зараз пояснювальної записки до законопроекту немає, втім, Бужанський у своєму Telegram анонсував, що постановка на військовий облік буде добровільною для всіх жінок, окрім медиків.

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов'язаних.

Тепер жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, повинні до кінця 2022 року стати на військовий облік.

23 грудня на сайті президента України зареєстрували електронну петицію з вимогою скасувати наказ Міністерства оборони про необхідність військового обліку для жінок більшості професій віком від 18 до 60 років. 27 грудня петиція набрала понад 25,6 тисяч підписів.

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme