Мін'юст США подав новий позов про конфіскацію активів Коломойського

Міністерство юстиції США подало четвертий позов до Окружного суду Південного округу Флориди щодо конфіскації активів бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова

Журналіст стрічки новин
Мін'юст США подав новий позов про конфіс…
Фото: УНІАН

Слідство вважає, що американські партнери Коломойського та Боголюбова купували нерухомість за гроші, які були шахрайським способом виведені з "ПриватБанку" на початку 2010-х років.

Про це пише Depo.ua із посиланням на сайт американського відомства.

У 2020 році Міністерство юстиції США подало три позови про конфіскацію наступних активів: хмарочоса PNC Plaza в Луїсвіллі, штат Кентуккі, колишньої штаб-квартири CompuCom у Далласі, штат Техас, та офісного центру 55 Public Square в Клівленді, штат Огайо.

Новий, четвертий позов, стосується бізнес-центру Stemmons Towers у Далласі, утримання якого опосередковано оплачувалось шляхом розкрадання та шахрайства в "ПриватБанку". За інформацією слідства, у 2019 році Stemmons Towers продали, але покупець ще винен понад 6 мільйонів доларів основної суми та відсотків компанії 87STE LLC з групи Optima.

Слідство планує конфіскувати вексель і договір на довірче управління, які включають право отримання цих платежів, і пов'язаний з ними договір купівлі-продажу на підставі федеральних законів про запобігання відмиванню грошей.

Нагадаємо, нещодавно "ПриватБанк" вручив позов Коломойському у справі на $5,5 млрд через газету. Це було зроблено "ПриватБанком" на виконання наказу кіпрського суду від 15 червня 2021 року. 

Також ЗМІ дізналися, що купував Коломойський за відмиті в "ПриватБанку" гроші

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme