Монастирський хоче посилити відповідальність за торгівлю людьми

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський хоче посилити в Україні покарання за торгівлю людьми

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Монастирський хоче посилити відповідальн…
Фото: Прес-служба МВС

Законопроект, який має посилити відповідальність за торгівлю людьми, підготували у відомстві спільно з народними депутатами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Торгівля людьми – спільний виклик для всіх правоохоронних органів нашої країни. Транснаціональні кримінальні мережі не залишають поза увагою цей вид кримінального бізнесу, який за прибутковістю поступається лише торгівлі зброєю або наркотиками", – зазначив міністр.

Монастирський додав, що документ про посилення покарання, зокрема, пропонує:

  • заборонити торговцям людьми подавати на умовно-дострокове звільнення та зробити їх покарання адекватним скоєному злочину;

  • неврахування згоди жертви торгівлі людьми на заплановану експлуатацію під час кваліфікації дій трафікерів;

  • посилити покарання торгівлю людьми у складі злочинної групи.

Нагадаємо, нещодавно в Україні створили мобільний застосунок White Ribbon Ukraine для розпізнавання та протидії домашньому насиллю. У застосунку White Ribbon Ukraine багато інформації щодо визначення домашнього насилля, його видів, а також порад, як захистити себе. Там також є список необхідних контактів, за якими можна звернутися за необхідності: юристів, психологів, волонтерів, які допомагатимуть жертвам домашнього насилля у кризові моменти.

У липні президент Володимир Зеленський підписав закон №3908-1 про посилення відповідальності за домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Постраждалі від насильства зможуть отримати матеріальне відшкодування, а за вчинення насильства передбачаються штрафи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme