Монастирський обіцяє збудувати "Стіну" на кордоні з Білоруссю і Росією за два роки

Жодного кілометру державного кордону з Республікою Білорусь за роки Незалежності України не було належним чином облаштовано
 

Журналіст відділу новин
Монастирський обіцяє збудувати "Стіну" н…
Фото: ДПСУ

МВС ініціює виділення коштів, щоб облаштувати кордон з Білоруссю і Росією упродовж наступних двох років.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, інформує Depo.ua.

"Упродовж минулих 30 років з Республікою Білорусь не було побудовано жодного кілометру держкордону. А якщо ми говоримо про кордон після початку збройної агресії Росії, і кордон саме  Росією, то було побудовано кілька десятків кілометрів проекту, який має відому назву", – заявив Монастирський.

Він зазначив, що нинішній підхід МВС полягає у тому, щоб нарешті були виділені належні кошти і щоб був збудований необхідний кордон по всій протяжності українсько-російської і українсько-білоруської ділянок кордону, вже упродовж наступних двох років.

"І я думаю, що разом, об'єднаними зусиллями, це можливо зробити", – зазначив очільник МВС.

Зазначимо, що 12 лютого голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко в інтерв'ю Depo.ua повідомив, що роботи з облаштування кордону ведуться настільки швидко, наскільки дозволяє фінансування.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

Тоді ж директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор Анатолій Махнюк розповів про особливості "інтелектуального кордону", який планують обладнати на рубежах України.

Читайте також: Голова Держприкордонслужби України Дейнеко: Немає ніякого проекту "Стіна"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme