Монастирський прокоментував використання гелікоптерів ДСНС для святкування ювілею Єрмака

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський прокоментував розслідування "Української правди" про використання гелікоптерів ДСНС для доставляння гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Монастирський прокоментував використання…
Фото: МВС

За його словами, посадові особи можуть використовувати відомчу авіацію відповідно до звичайних протоколів. При цьому, глава МВС не підтвердив факт використання високопосадовцями гелікоптерів ДСНС не за призначенням.

Про це Монастирський повідомив у коментарі для видання "Укрінформ", передає Depo.ua.

"Відомча авіація використовувалася постійно, згідно протоколів, відповідними посадовими особами. Це є звичайна практика, вона була і буде", – наголосив він.

Монастирський зауважив, що ознайомився з матеріалом розслідування. Втім, додатково коментувати інцидент він відмовився, зазначивши, що прес-служба Офісу президента надала вичерпну відповідь на всі запитання.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко подав запит до НАБУ та НАЗК щодо перевірки журналістського розслідування та ймовірного порушення президентом Володимиром Зеленським та главою його Офісу Андрієм Єрмаком антикорупційного законодавства та використання бюджетних коштів не за призначенням.

Нагадаємо, раніше "Українська правда" оприлюднила розслідування, що гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака 21 листопада доставляли у резиденцію Володимира Зеленського в Гуті на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

У матеріалі зазначається, що Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову до закінчення робочого дня та полетіли до державної резиденції "Синьогора". 

Згодом сам Єрмак спростував використання гелікоптерів. За його словами, не було жодного 4-денного святкування та використання гвинтокрилів ДСНС для доставлення гостей. Повідомлення схожого змісту з'явилося і на сторінці у Facebook Офісу президента. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme