Монастирський розповів, яким буде український "інтелектуальний кордон"

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, яким буде новий "інтелектуальний кордон" України. Він буде зведений не тільки на суші, а й проходитиме через річки

Журналіст стрічки новин
Монастирський розповів, яким буде україн…
Фото: border_guards_ua / Instagram

Кордон буде у виді суцільного паркану, сітки та колючого дроту, зі 100% покриттям інтелектуальними системами цілодобового нагляду та сигналізацією.

Про це він повідомив під час години запитань до уряду, передає Depo.ua.

"Фактично сигнал про загрозу перетину державного кордону. А сьогодні сучасні системи відеоспостереження дають можливість моніторити і виділяти об'єкти на відстані від 5 до 15 км від державного кордону, вздовж іншої території. Виявляти такі об'єкти, сигналізувати прикордонникам і завдяки швидкісній дорозі, яка буде вздовж кордону, впродовж 15 хвилин прибувати на місця ймовірної небезпеки", – розповів Монастирський.

Міністр наголосив, що це дозволить швидко реагувати на загрози будь-якого характеру: контрабандного характеру чи спроб потрапити до країни. Очільник МВС додав, що будуть облаштовані спеціальні ділянки для недопущення прориву російської армії.

"Вздовж кордону з Російською Федерацією та Білоруссю ділянки, які розташовані на відкритій місцевості… Вбачається доцільність будівництва проти транспортного рову шириною чотири метри, глибиною два метри. Для ускладнення прориву механізованих підрозділів ворожої армії", – пояснив він.

За словами Монастирського, кордон з РФ та Білоруссю можна облаштувати за наступний рік. Урядовець закликав закласти необхідні гроші до державного бюджету на 2022 рік.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією, протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізуватимуть у межах "Великого будівництва-2022". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme