МОЗ назвав кількість хворих штамом "Дельта" в Україні

В Україні на сьогодні офіційно підтверджено чотири випадки зараження коронавірусним штамом "Дельта" (Delta) і сім випадків штаму "Альфа" (Alfa)
 

Журналіст відділу новин
МОЗ назвав кількість хворих штамом "Дель…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Центру громадського здоров'я.

"13 липня Інститут молекулярної біології та генетики повідомив про результати секвенування 11 зразків від пацієнтів, зібраних у період з 21 травня по 24 червня. Ще у двох пацієнтів з Ужгорода виявлено інфікування коронавірусу SARS-CoV-2, що має мутацію, характерну для штаму Дельта", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що чотири зразки мають походження з країн Європи і Росії.

"Решта сім зразків – мають мутації, характерні для штаму "Альфа", – додали в ЦГЗ.

Нагадаємо, 18 червня у ВООЗ заявили, що штам "Дельта" коронавірусу, вперше виявлений в Індії, поступово стає домінуючим у світі.

23 червня коронавірус штаму "Дельта" уперше виявили в Україні – у двох жінок, які нещодавно побували на Росії, де він зараз досягає піку захворюваності.

2 липня стало відомо, що штам коронавірусу "Дельта" найбільше вражає підлітків.

Відомо, що штам коронавірусу "Дельта" став причиною високої смертності другої хвилі епідемії в Індії, коли в країні щодня реєструвалося понад 400 тисяч випадків захворювання, у крематоріях не вистачало місць та палива для кремації тіл, а також було зруйновано систему охорони здоров'я по всій країні.

Нині штам коронавірусу "Дельта" домінує серед хворих у межах спалаху на Росії – до 90% нових випадків зараження спричинені саме цим варіантом коронавірусу у Москві та Санкт-Петербурзі.

В Україні з 2 липня набуває чинності рішення Кабінету Міністрів щодо змін до карантинних норм для протидії поширенню коронавірусу штаму "Дельта".

Читайте також: Коронавірус "Дельта" вже в Україні: Чим він небезпечний

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme