МОЗ не надсилає повідомлення щодо отримання грошей за COVID-вакцинацію, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ не надсилає повідомлення з проханням надіслати номер карти чи інші персональні дані для отримання 1000 гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу

Журналіст відділу новин
МОЗ не надсилає повідомлення щодо отрима…
Фото: Depo.ua

Тут має місце чергова шахрайська схема на тлі бажання людей отримати виплати.

Про це Ляшко повідомив під час брифінгу, передає Depo.ua.

Урядовець розповів, що останнім часом почастішали випадки, коли українцям від імені міністерства надсилають інформацію з проханням надіслати номер карти – нібито для отримання тисячі гривень за COVID-вакцинацію.

"Від імені Міністерства охорони здоров'я надсилають інформацію з проханням надіслати номер карти та інші персональні дані для отримання тисячі гривень за повний курс щеплення. Насправді від імені міністерства жодних повідомлень не формувалось та не надсилалось громадянам", – наголосив Ляшко.

Він додав, що програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантинних обмежень "єПідтримка" розпочнеться лише 19 грудня.

Отримати тисячу гривень за повний курс COVID-вакцинації українці зможуть онлайн – через мобільний додаток "Дія".

Нагадаємо, 2 грудня народні обранці ухвалили законопроект, що передбачає виплату тисячу гривень для українців, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Ініціатива президента Володимира Зеленського (законопроект №6297), яка в народі отримала назву "Вовина тисяча", була підтримана 253 депутатами.

Читайте також: Як отримати "Вовину тисячу" за вакцинацію: Порядок дій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme