МВС створить Офіс з питань захисту бізнесу: Куратором стане Геращенко

У структурі Міністерства внутрішніх справ створять Офіс з питань захисту бізнесу, який поліпшить комунікацію з підприємцями та забезпечить їх захист

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МВС створить Офіс з питань захисту бізне…
Фото: Прес-служба МВС

Куратором структури стане радник глави МВС Дениса Монастирського Антон Геращенко.

За словами Монастирського, захист бізнесу привабить інвесторів до України. Про це він сказав під час зустрічі з представниками Верховної Ради та бізнесу, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що перший заступник Монастирського Євген Єнін відповідатиме за захист бізнесу.

"Від Нацполіції в Офіс увійдуть - голова НПУ Ігор Клименко та заступник керівника Головного слідчого управління НПУ Сергій Пантелєєв. Загальний контроль за роботою цієї структури лишаю за собою", – сказав глава МВС.

Уточнюється, що Офіс буде займатися, зокрема, детінізацією ринку тютюну, спирту та пального. Держава недоотримує надходження до бюджету, оскільки частина ринку перебуває у тіні.

"Я бачу для себе кілька напрямів, над якими ми маємо попрацювати в боротьбі з нелегальним ринком... Це протидія рейдерству. Також боротьба з контрабандою та корупцією у правоохоронній сфері. Четвертим пунктом лишається боротьба з контрафактною продукцією, порушенням авторських прав", – наголосив Монастирський.

Зауважимо, 30 серпня екс-заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка призначили радником голови МВС.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави.

За підсумками засідання стало відомо, що президент України Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) стала найскладнішим рішенням у його житті.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Аваков не чіпляється за посаду очільника МВС і надалі допомагатиме президенту, якщо він того захоче.

16 липня Монастирський став новим міністром внутрішніх справ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme