На кону світовий порядок: У Польщі попередили про наслідки нового нападу РФ на Україну

Ескалація конфлікту навколо України може призвести до масштабної кризи безпеки у всьому світі

Редактор стрічки новин
На кону світовий порядок: У Польщі попер…
Фото: Twitter Збігнєва Рау

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау переконаний, що ескалація конфлікту навколо України може стати найбільшою кризою з часів Другої світової.

Про це він сказав під час слухань у Гельсінській комісії при Конгресі США, передає Depo.ua з посиланням на RMF24.

На думку польського міністра, що ситуація може швидко вийти з-під контролю.

"Будь-яка ескалація принесе не лише величезні людські страждання, а й глибокі політичні, стратегічні, економічні та військові наслідки. Ситуація може дуже швидко вийти з-під контролю та залучити Європу до величезної багатовимірної кризи безпеки в масштабах, яких не було з часів Другої світової війни ", – сказав Рау.

Він наголосив, що ставки у кризі, що виникла біля кордонів України, "не можуть бути вищими", адже йдеться про глобальний міжнародний порядок, заснований на принципах, закріплених, зокрема, у Статуті Організації Об'єднаних Націй.

"Якщо ми допустимо використання збройного нападу як інструменту державної політики, це може призвести до руйнування міжнародного порядку", – заявив Рау.

За єдиної позиції міжнародного співтовариства конфлікту можна уникнути і попри напруженість, нещодавня зустріч радників лідерів Нормандського формату в Парижі щодо ситуації на Донбасі стала позитивним сигналом.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що Польща готова буде приймати поранених і біженців у разі нового нападу Росії на Україну. 

Також раніше міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що проситиме в США збільшити чисельність американських військ у своїй країні. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme