На Мін'юст Грузії наклали штраф за відео, на якому Саакашвілі їсть у в'язниці

Міністерство юстиції та Пенітенціарну службу Грузії оштрафували за оприлюднення відео, на якому президент 2003-2014 років Міхеіл Саакашвілі їсть у в'язниці

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Мін'юст Грузії наклали штраф за відео…
Фото: Pixabay

Таким чином у відомствах хотіли дискредитувати голодування Саакашвілі у тюрмі.

За це їх визнали винними у порушення закону про захист персональних даних, повідомляє Depo.ua із посиланням на видання "Эхо Кавказа".

Зазначається, що рішення ухвалив Державний інспектор Грузії. Мін'юст має сплатити штраф розміром 500 ларі (~161 долар, – ред.), а Пенітенціарна служба – 2000 ларі (~647 доларів, – ред.).

Зокрема, йдеться про відео, на яких була оприлюднена інформація про продукти, куплені та спожиті Саакашвілі в магазині пенітенціарної установи, про його раціон харчування, відео та фото споживання харчових добавок у медпункті, відеозапис виходу Саакашвілі з пенітенціарної установи №12 та запис його заселення до пенітенціарної установи №18.

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. А 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme