На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба 2,7 мільярда гривень

Для забезпечення потреб Сил територіальної оборони першочергово необхідно виділити та облаштувати місця дислокації та забезпечити транспортом
 

Журналіст відділу новин
На облаштування місць дислокації Сил тер…
Фото: ЗСУ

На облаштування усіх місць дислокації Сил територіальної оборони загалом потрібно 2 мільярди 772 мільйонів гривень.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив на засіданні уряду 26 січня, інформує Depo.ua.

"Першочерговою потребою є облаштування і утримання місць дислокації. Адже йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин. Зброєю, одягом, засобами зв'язку та індивідуального бронезахисту Сили ТрО поступово будуть забезпечені силами Міноборони. Але залишається питання стану приміщень і підключення до комунікацій, забезпечення транспортом. І ця потреба вимагає нашої реакції і залучення ресурсів місцевої влади та самоврядування", – заявив міністр.

Резніков повідомив, що вже надіслав відповідні листи, де визначено потреби Сил ТрО у регіонах.

Серед типових вимог для облаштування батальйону міністр назвав такі:

  • виділення приміщення для постійного перебування 45 осіб та резерву;
  • облаштування робочих місць; облаштування режимно-секретного об'єкту та приміщення для зберігання зброї та боєкомплекту;
  • виділення місця для транспорту і запасу палива та складських приміщень.

"Станом на вчора: 80 підрозділів розміщені у 72 майнових комплексах, вже укладено 23 договори оренди. Для розміщення решти 96 підрозділів попередньо обрано 83 майнових комплекси. За попередньою оцінкою, загальна сума потреб на облаштування усіх місць дислокації складає 2 млрд 772 млн грн", – повідомив міністр.

Резніков також відзначив, що навантаження на місцеві бюджети після базового забезпечення сил ТрО поступово знижуватиметься.

Перед цим на засіданні уряду Олексій Резніков заявив, що територіальна оборона в Україні – це не добровольчі дружини, як дехто помилково вважає, а кадрові військові ЗСУ.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року в Україні почав діяти закон "Про національний спротив", який дозволяє у разі потреби залучити до захисту держави територіальну оборону.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву.

З 15 січня Сили територіальної оборони в прикордонних областях почали отримувати зброю. До лютого зброю мають отримати військовослужбовці Сил територіальної оборони по всій Україні.

Відомо також, що особисту мисливську зброю можуть використовувати всі члени тероборони, водночас виготовлення, придбання, зберігання та облік як зброї, так і набоїв до неї, здійснюються згідно з вимогами чинного законодавства.

Нещодавно в Міноборони розповіли також, як відбуватиметься розгортання Сил тероборони. Йдеться про три основних етапи.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme