На потреби ЗСУ можуть додатково виділити близько 22 млрд грн, – Марченко

Міністерство фінансів України планує додатково виділити з бюджету близько 22 млрд грн на потреби оборони держави

Журналіст відділу новин
На потреби ЗСУ можуть додатково виділити…
Фото: Depo.ua

Відповідні законопроекти, запропоновані на тлі російської агресії, вже опрацьовуються в бюджетному комітеті Верховної Ради. Після цього їх мають підтримати в сесійній залі парламенту.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час години запитань до уряду в парламенті 18 лютого, передає Depo.ua.

За його словами, грошове забезпечення військовослужбовців буде суттєво збільшене на виконання указу президента Володимира Зеленського.

"На 30%… Зараз законопроекти в бюджетному комітеті доопрацьовуються. Орієнтовно це може складати по сектору Міністерства оборони до 20 млрд грн. Крім того, передбачаються окремі видатки на становлення територіальної оборони та на інші потреби Міністерства оборони, на закупівлю необхідного обладнання – ще до 2 млрд. Тобто ці кошти зараз є. Ми обговорюємо в бюджетному комітеті, коли ці законопроекти можна буде проголосувати", – розповів Марченко.

Зазначимо, що на 2022 рік було заплановано рекордний обсяг фінансування сектору безпеки й оборони України – 5,95% від ВВП. Було, зокрема, суттєво збільшено фінансування програм розвитку озброєння та військової техніки, грошового забезпечення військовослужбовців, а також будівництва житла для військових.

Нагадаємо, дещо раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів про ситуацію на передовій, де зараз російсько-окупаційні війська активізували обстріли. Урядовець наголосив, що поведінка підконтрольних РФ збройних формувань на Донбасі є аномальною у порівнянні з попередніми тижнями.

Крім того, він заявив про відсутність деескалації з боку Росії. За словами Резнікова, найближчими днями очікується збільшення російських військ біля українських кордонів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme