На Росії анонсували навчання з балістичними ракетами під керівництвом Путіна

Міноборони РФ оголосило про проведення навчань сил стратегічного стримування з пусками балістичних і крилатих ракет

Редактор стрічки новин
На Росії анонсували навчання з балістичн…
Фото: mil.ru

Військові навчання відбудуться під керівництвом президента РФ Володимира Путіна 19 лютого. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

"До навчання залучені сили та засоби Повітряно-космічних сил, Південного військового округу, Ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Чорноморського флотів", - повідомили у Міноборони Росії.  

Наголошується, що навчання було сплановано раніше для перевірки готовності органів військового управління, бойових розрахунків пуску, екіпажів бойових кораблів та стратегічних ракетоносців, а також надійності озброєння стратегічних ядерних та неядерних сил.

У Міноборони РФ зазначили, що стратегічні сили стримування включають стратегічні наступальні сили (СНС) і стратегічні оборонні сили (СОС).

"Основу СНС, оснащених ракетними та авіаційними комплексами міжконтинентальної дальності, становлять стратегічні ядерні сили, до яких входять Ракетні війська стратегічного призначення (РВСП). До складу СНС входять з'єднання та частини стратегічних і далеких бомбардувальників, а також підводні човни, надводні кораблі та морська ракетоносна авіація ВМФ із звичайною високоточною зброєю великої дальності.

Основу СОС становлять боєготові сили та засоби ракетно-космічної оборони, що включають систему попередження про ракетний напад, систему контролю космічного простору, протиракетної оборони та протикосмічної оборони. До складу СОС також входить частина боєготових сил та засобів протиповітряної оборони", - повідомили у російському відомстві.

Нагадаємо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

17 лютого міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Росія тільки нарощує військове угруповання в районі українського кордону

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Чи вийде в Росії сфабрикувати привід для вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme