На Росії істерично відреагували на заяву Блінкена щодо Мінських угод

Міністерство закордонних справ Росії розцінює останні заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо Мінських угод, як підтримку їх перегляду
 

Журналіст відділу новин
На Росії істерично відреагували на заяву…
Фото: РосЗМІ

У Кремлі заявляють, що перегляд Мінських угод може призвести до руйнування мирного процесу на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на брифінг представника МЗС Росії Марії Захарової.

"Днями держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що положення Мінських домовленостей можна буде виконати, тільки якщо буде знайдено їхню належну черговість. Дивно те, що в США намагаються знайти черговість у документі, де прописана вся послідовність кроків усіх сторін. Подібні висловлювання говорять про одне – США виступають за перегляд мінського комплексу заходів. Це може призвести до руйнування мирного процесу", – заявила Захарова.

Нагадаємо, 7 лютого Ентоні Блінкен заявив, що Україна може бути готовою до надання особливого статусу для Донбасу, якщо буде погоджено необхідну послідовність реалізації Мінських угод.

Крім того, посольство США в Україні нагадало, що у тексті Мінських угод немає жодного слова про надання автономії окремим районам Донецької та Луганської областей.

Читайте також: США заговорили про Мінські угоди: Як Банкова підігрує російській пропаганді і що варто робити Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme