Блінкен назвав умову, за якої Україна піде на особливий статус Донбасу

Держсекретар США Ентоні Блінкен припустив готовність України до надання особливого статусу для Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Блінкен назвав умову, за якої Україна пі…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

За його словами, для цього має бути узгоджена послідовність реалізації Мінських угод. Тоді Україна може піти на особливий статус для Донбасу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Блінкена за результатами зустрічі з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

"У Мінських угодах йдеться про особливий статус Донбасу, і я вважаю, що при відповідній послідовності українці будуть готові рухатися вперед", – наголосив він.

Водночас держсекретар США зазначив, що зараз ситуація зводиться до того, що всі сторони мають просуватися за своїми зобов'язаннями. Втім, такого руху не видно з боку Кремля.

"Так що, якщо Росія серйозно ставиться до виконання Мінських угод, я думаю, що вона знайде сильного партнера в Україні, Франції та Німеччині, які допоможуть їй очолити ці зусилля", – додав Блінкен.

Зауважимо, напередодні тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Росія неправильно трактує Мінські угоди, чим ускладнює досягнення компромісу і будь-який прогрес.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme