На Росії різко відреагували на перекидання додаткових сил США у Східну Європу

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко назвав "ніким не виправданим" перекидання додаткових військ США у країни НАТО в Східній Європі

Журналіст стрічки новин

За його словами, дії США на тлі чуток про вторгнення Росії в Україну посилюються військову напругу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Ніким не виправдані, деструктивні кроки, вони посилюють військову напругу, звужують поле для політичних рішень", – заявив Грушко.

Він додав що такий крок "тільки на радість владі у Києві – можна і далі "безкарно" саботувати мінські угоди".

Нагадаємо, наприкінці січня Будапешт отримав запит від США на розміщення додаткових військ. В Угорщині заявили, що не потребують розміщення додаткових сил НАТО. Там переконані, що безпекова ситуація навколо сусідньої України не несе загроз для їхньої країни.

Довідка: Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати найближчим часом перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи на тлі зростання побоювань щодо можливого вторгнення Росії в Україну. Він уточнив, що йдеться про невелику кількість військових. 

Також раніше у Пентагоні повідомили про приведення військових США у стан підвищеної готовності до перекидання у Європу.  За словами речника Міноборони США Джона Кірбі, військовослужбовців можуть перекинути до Європи для підсилення НАТО. Йдеться про близько 8,5 тисяч військових, яких привели у стан підвищеної готовності.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme