Угорщина веде переговори про розміщення у себе додаткових сил НАТО

Будапешт отримав запит від США на розміщення додаткових військ
 

Журналіст відділу новин
Угорщина веде переговори про розміщення…
Фото: МЗС Угорщини

Наразі питання розміщення додаткових військ НАТО в Угорщині узгоджує Міністерство оборони країни.

Про це на онлайн-брифінгу заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, інформує Depo.ua.

"Ми справді отримали запит від США на розміщення іноземних військ. Міністерство оборони погоджує це питання. Про тисячу людей я ні від кого не чув", – сказав Сійярто.

Як відомо, раніше телеканал Sky News повідомив, що країни-члени НАТО розглядають можливість створення нових бойових підрозділів із тисячі людей у ​​Румунії, Болгарії, Угорщині та Словаччині. Зазначається, що нові підрозділи будуть схожі на ті, що існують у країнах Балтії та Польщі.

Нагадаємо, 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

12 січня відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

Згодом заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що якщо будуть виконані Мінські угоди, то не буде ніякої загрози ні безпеці України, ні її територіальній цілісності. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва відмовляється виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Він заявив, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme