В Угорщині заявили, що підтримка Україні обмежена через нацменшини: Реакція МЗС

Очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, буцімто Будапешт обмежений в можливості надання підтримки Україні через політику щодо українських угорців

Журналіст відділу новин
В Угорщині заявили, що підтримка Україні…
Фото Facebook Олега Ніколенка

Таку заяву Сійярто зробив на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Водночас у Міністерстві закордонних справ України таку заяву вважають політизованими судженнями.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко, передає Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

Він наголосив, що українська сторона категорично відкидає твердження Сійярто.

"Це – надумані й політизовані судження... Ніякої загрози для їх (нацменшин, – ред.) національної самобутності не існує", – заявив Ніколенко.

Він додав, що Україна високо цінує етнічну та національну різноманітність українського суспільства.

Крім того, Ніколенко нагадав, що останніми роками Київ активізував діалог з Угорщиною щодо цього питання на різних рівнях. Було нвіть створено спільну робочу групу з питань освіти.

"Нині немає ніяких підстав звинувачувати Україну в порушенні прав національних меншин, а тим більше блокувати співпрацю нашої держави з НАТО, особливо на тлі агресивних дій Росії", – підсумував Ніколенко.

Зазначимо, що напередодні Сійярто в інтерв'ю виданню Magyar Nemzet заявив, що попередив Європейський Союз і НАТО про те, що позиція української влади стосовно угорської меншини нібито обмежить можливості Будапешта надавати будь-яку підтримку Києву, в тому числі в разі вторгнення Росії.

Сійярто нагадав, що президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, згідно з яким особам із подвійним громадянством буде відмовлено в державних посадах. Це буцімто також обмежує права українських угорців.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Угорщина готова підтримати вступ України до НАТО, але за певних умов. За словами Сійярто, "українцям треба провести низку серйозних змін".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme