На Росії вже істерять, що заборонять YouTube через бан Russia Today в Німеччині

У відповідь на блокування двох німецькомовних каналів Russia Today, Росія пригрозила заблокувати YouTube у країні

Журналіст відділу новин
На Росії вже істерять, що заборонять You…
Фото: Pixabay

Так, Роскомнагляд вимагає "у максимально короткі терміни" зняти всі обмеження з YouTube-каналів RT DE та Der Fehlende Part, які належать російському ЗМІ Russia Today.

Про це йдеться в листі, який російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку направила в Google, передає Depo.ua із посиланням на ВВС.

"У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнагляду, законодавством передбачені заходи повного або часткового обмеження доступу", – наголосили у листі.

На думку Роскомнагляду, дії адміністрації Google нібито:

  • порушують ключові принципи вільного поширення інформації;

  • порушують ключові принципи безперешкодного доступу до інформації;

  • є актом цензури щодо російських ЗМІ.

Крім того, Роскомнагляд нагадав про штрафи за "ігнорування власниками інтернет-ресурсів попереджень про порушення прав росіян у мережі", включаючи "цензуру російських ЗМІ".

Вони можуть досягати 1 млн рублів, а при повторній відмові від виконання вимог – 3 млн рублів.

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що відеохостинг YouTube видалив без можливості відновлення два німецьких канали російського пропагандистського телеканалу Russia Today. Йдеться про канали RT DE та Der Fehlende Part (DFP).

Головна редакторка RT Маргарита Сімоньян назвала дії відеохостингу "медійною війною" та висловила сподівання, що Росія заборонятиме німецькі ЗМІ у відповідь.

Водночас міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко припустив, що видалення каналів пов'язане із врученням російської пропаганди у виборчий процес у Німеччині.

За словами Ткаченка, видалення російських пропагандистських каналів з YouTube свідчить, що західні країни все більше розуміють, наскільки важливо протидіяти інформаційній агресії.

Читайте також: Росія заявила, що Німеччина оголосила їй війну: Що вдіє Google

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme