На Росії за наказом Путіна розпочалися ядерні навчання

У суботу, 19 лютого, на Росії розпочалися ядерні навчання із запуском балістичних і крилатих ракет

Журналіст стрічки новин
На Росії за наказом Путіна розпочалися я…
Фото: mil.ru

Старт ядерних навчань на Росії дав президент Росії Володимир Путін. Він разом з де-факто главою Білорусі Олександром Лукашенком спостерігає за запусками з ситуаційного центру.

Про це пише Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

"Ці маневри мають плановий характер. У них беруть участь сили та засоби Повітряно-космічних сил, Південного військового округу, Ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Чорноморського флотів", – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що про ядерні навчання було оголошено лише вчора, 18 лютого. На Росії заявили, що вони нібито були сплановані раніше для перевірки готовності органів військового управління, бойових розрахунків пуску, екіпажів бойових кораблів та стратегічних ракетоносців, а також надійності озброєння стратегічних ядерних та неядерних сил.

Нагадаємо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

17 лютого міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Росія тільки нарощує військове угруповання в районі українського кордону. Це ж 19 лютого на полях Мюнхенської конференції підтвердив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: Чи вийде в Росії сфабрикувати привід для вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme