На Росії заявили про затримання п'яти терористів-неонацистів із портретом Бандери

ФСБ Росії заявляє про затримання п'ятьох неонацистів, які готували теракт

Редактор стрічки новин
На Росії заявили про затримання п'яти те…
Скріншот

У російській Уфі за підозрою в підготовці теракту в будівлі правоохоронної служби затримали п'ятьох представників неонацистської організації.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

Як зазначають у ФСБ РФ, затримано п'ятьох жителів Уфи 2001-2003 років народження, які нібито готували теракт з використанням саморобних вибухових речовин і вибухових пристроїв.

"Під час слідчих дій за адресами їх проживання і в обладнаному в покинутій будові схованці вилучено: готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій, саморобна вибухова речовина і компоненти для її синтезу, 9 одиниць холодної зброї, інструкції з виготовлення вибухових пристроїв, а також портрети ватажків Третього Рейху, націоналіста Степана Бандери і націоналістична атрибутика", – розповіли у ФСБ.

Щодо затриманих порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 205 КК РФ (приготування до терористичного акту), 205.3 КК Росії (проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності), 223-1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин або вибухових пристроїв). Підозрювані наразі перебувають під вартою.

У Слідчому комітеті РФ повідомили, що організатором групи був 19-річний хлопець.

"Він поширював серед спільників ідеї неонацизму, неодноразово навчав їх правилам поводження зі зброєю, навичкам виготовлення саморобних вибухових сумішей і речовин, вони вивчали літературу по тактиці бойових дій і проводили інші навчальні плани для підготовки до терористичної діяльності", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, 20 вересня у Пермському державному університеті сталася стрілянина. Внаслідок стрілянини у Пермському державному університеті на Росії постраждало 47 осіб. Шестеро – загинули. Нападником виявився 18-річний колишній студент вишу Тимур Бекмансуров. Напередодні скоєного нападу хлопець написав довгий пост у соцмережах, пояснивши свої дії. Юнак переконує, що трагедія в університеті не є терактом, а сам він не перебував в екстремістських чи релігійних організаціях.

Відомо, що до злочину він готувався завчасно.

Під час затримання стрілка було тяжко поранено. Спершу низка ЗМІ повідомляли про нібито смерть хлопця, проте пізніше стало відомо, що він перебуває в реанімації.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme