На Росії заявили, що генсеку НАТО час змінити роботу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу час змінити роботу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії заявили, що генсеку НАТО час зм…
Фото: Рixabay

На його думку, глава Альянсу не справляється зі своїми обов'язками. Зокрема, йдеться про нібито неправильну поведінку Столтенберга стосовно принципу неподільності, який закладено в основі європейської безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Якщо пан Столтенберг вважає, що члени НАТО мають право плювати на цей принцип, який закріплений в документах, прийнятих на вищому рівні, то, напевно, дійсно йому пора вже йти на іншу роботу, тому що зі своїми обов'язками він ніяк не справляється", – наголосив Лавров.

Очільник російського МЗС також переконаний, що заяви глави НАТО щодо заборони на порушення Вашингтонського договору занадто гучні.

"Ми не є учасниками цієї структури, не є підписантами цього договору, але ми є, як я вже сказав, підписантами більш широкого загальнорегіонального євроатлантичного документа, в якому міститься принцип неподільності безпеки", – зауважив він.

Нагадаємо, 15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

20 грудня у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зажадали терміново отримати відповідь США на свої вимоги щодо так званих "гарантій безпеки".

У відпоідь представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про перелік занепокоєнь у відповідь на вимогу "гарантій безпеки" з боку Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme