UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кремлі пригрозили США відреагувати на їхні 18 сценаріїв проти Росії

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів США на 18 сценаріїв подальших дій Вашингтону на випадок вторгнення російських військ на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Кремлі пригрозили США відреагувати на…
Фото: РосЗМІ

За його словами, Москва розглядає свої сценарії подальших дій, але їх менше, ніж 18.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Безперечно, у контексті нинішньої ситуації, авжеж, Росія думає, як забезпечити власну безпеку. Ми знаємо від шановної Нуланд, що США мають 18 сценаріїв. Ми теж різні сценарії вивчаємо. Вважаємо, що насправді їх має бути набагато менше, адже постановка питання гранично коректна у нас", – наголосив Пєсков.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна додав, що у таких питаннях важливо спрощувати, а не робити "складним те, що настільки складним не є".

"Ми сподіваємося, що, як і говорилося вже нашими американськими співрозмовниками, цього тижня щось їм вдасться сформулювати письмово", – резюмував Пєсков.

Зауважимо, напередодні заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд анонсувала 18 різних сценаріїв санкцій, якщо Росія таки наважиться на повномасштабний напад на Україну. За її словами, з точки зору США "двері для дипломатичного рішення все ще відчинені", а Вашингтон продовжує роботу над письмовою відповіддю щодо запропонованих гарантій безпеки російським офіційним особам.

Нагадаємо, дещо раніше в Адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що влаштують Росії в ООН "гучні дебати" у разі нового вторгнення на територію України. США вже почали інформувати своїх ключових партнерів у Європі та Радбезі ООН щодо військової діяльності Росії. Таким чином американська сторона готується до ймовірного публічного протистояння.

Водночас експерти видання Reuters розповіли, за якими саме сценаріями Росія може повномасштабно вторгнутися в Україну. Серед них – загострення на Донбасі, вторгнення з окупованого Криму, атака на кількох фронтах, ракетні та кібератаки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme